21:00

Hanson Brothers Stockholm HC

Referat: IK Hephata - Hanson Brothers Stockholm HC

Säsongens första vinst och blev historiskt på köpet. Då höll vi nollan för första gången på 4 säsonger.
Oj nu gick jag fort fram. Låt oss börja från början. Vi kollade lite på matchen som pågås precis före vår match skulle börja på samma is. AC Camelen spelade borta mot Göta Traneberg som också har Stora Mossen som hemmaplan. När det var 3 minuter kvar av deras match så skadades en ACC spelare allvarligt, de fick ringa ambulans och bära ut honom från isen efter 30 min liggande på isen. Krya på dig vem du är än :D. Vår match försenades med ca 10 minuter, när matchen har precis börjat då Hanson Brothers sköt många skott på vår målvakt, efter 5 minuters spel hade de 7 skott på våran egen kung och vi sköt bara 1 skott men sen matchbilden förändrades lite genom att bortalagen tar några onödiga utvisningar. Vi fick vår första powerplayet och vid andra powerplay deras utsvisning tog slut men 5 sekunder senare då vi är fortfarande i deras försvarzon så kunde vår nye poängkung Rasmus Westberg peta in en retur från Daniel Littorin, Fredrik Lund-Hansen bokfördes också för assisten. 1-0 till oss. Första gången denna säsong vi leder på en match, matchen böljades fram och tillbaka med massa skott, första perioden bestod av 30 skott (10 från vår sida), Under pausen vi var så taggade och ville hålla nolla och göra minst 3 mål framåt. Andra perioden såg likadant ut som första perioden, jämnt och hårt så fick vi vår 4:e powerplay, där gjorde vi mål via Douglas Linden på assist av Johan Wallin så helt plöstligt leder vi med 2-0 och endast 4 minuter kvar av matchen. Vi kämpade hårt, pucken räddades vid linjen några gånger av våra backar. Hanson brothers tog ut målvakten, Gus Wikberg dribblade lite innan han passade till Rasmus som sköt i stolpen. Slutsignalen kom precis efter, så vi tog vår längtade första vinst och glädjs enormt med Robbe Edlund som höll nollan för första gången på 4 säsonger.

Matchens stjärna Robbe Edlund 34 rädddade skott.